Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Auto importeren vanuit Duitsland – Hoe werkt dat?

Een auto importeren vanuit Duitsland kan om meerdere redenen interessant zijn. Hoewel het importeren van een auto niet geheel zonder risico is kan het wel bijzonder voordelig uitpakken.

Voordelen en nadelen van auto importeren

Het importeren van een auto uit Duitsland heeft veel voordelen. Een auto invoeren uit Duitsland kan voor u een behoorlijke kostenbesparing zijn. Duitsland heeft een groter aanbod aan tweedehands auto’s dan België. U hebt meer keuze en vaak zijn de auto’s goedkoper. Het is echter wel zo dat er bij het importeren van een auto vanuit Duitsland extra kosten komen. U moet de auto uiteraard vervoeren naar België en u hebt ook kosten voor het invoeren van de auto bij de Douane. U moet dus voor uzelf de afweging maken of het invoeren van een auto vanuit Duitsland goedkoper is dan het kopen van een tweedehands auto in België.

auto importeren

Waar moet u op letten bij het importeren van een auto uit Duitsland?

Bij het importeren van een auto uit Duitsland moet u letten op de extra kosten die hier boven genoemd staan. Daarnaast zijn er een aantal zaken die u moet regelen bij het invoeren van een auto in België. U moet bij het importeren van een auto uit Duitsland BPM (belasting) betalen en u moet, bij het invoeren van de auto in België, een ééndagskenteken aanvragen. Dit kenteken is 14 dagen geldig en hiermee kunt u in zowel Duitsland als België rijden. Ook moet u het voertuig aangeven bij een Bureau voor Douane en Accijnzen, dat een formulier van aanvraag tot inschrijving aflevert.

importeren vanuit Duitsland

Chassisnummer online controleren in België

Naast het feit dat u rekening moet houden met alle regels omtrent het importeren van een auto vanuit Duitsland, is het ook verstandig om het chassisnummer van de auto die u op het oog hebt te controleren. Het chassisnummer of het vin nummer is het identificatienummer van de auto. Dit nummer verandert nooit en met dit nummer kunt u, via een chassisnummercheck, inzicht krijgen in de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto. Naast de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto, ontvangt u bij een chassisnummercheck ook de kilometerstand, zodat u kunt controleren of er niet gerommeld is met de kilometerstand.

 

chassisnummer opzoeken

Conclusie

Laat het chassisnummer controleren voordat u een auto gaat invoeren in België. Een chassisnummercheck is beter dan een kentekencheck en geeft u een compleet overzicht van de autohistorie, het schadeverleden, de eigenarenhistorie en de kilometerstand van de auto. Lees u bovendien goed in, in de wetgeving en de regels omtrent het invoeren van een auto in België en het importeren van een auto vanuit Duitsland.

 

Leave A Comment