Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Nummerplaat opzoeken

Het verschil tussen een kentekencheck en een chassisnummer check


Er zijn twee manieren om een voertuiginformatie op te vragen; 1) met een kentekencheck, 2) met een chassisnummer check. De nummerplaat check en chassisnummer check worden gebruikt om erachter te komen of een wagen een goede aankoop is. Er wordt nog altijd veel gefraudeerd met auto's, zo worden schadeauto's slecht gerepareerd en opnieuw verkocht, worden tellerstanden teruggedraaid om zo de verkoopwaarde op te schroeven en worden elders in Europa gestolen voertuigen in België of andere Europese landen opnieuw te koop aangeboden. Wij bieden u een volledige chassischeck waarmee u informatie over elke Europese auto kunt opvragen.

 

Verschil tussen een nummerplaat en een chassisnummer


Bent u van plan om een tweedehands voertuig te gaan aanschaffen? Dan is het handig om bij de verkopende partij na te vragen wat de nummerplaat (dit wordt ook wel een kentekenplaat genoemd) is en wat het chassisnummer is van het voertuig. De nummerplaat en het chassisnummer kunnen u namelijk helpen om het verleden van het voertuig na te trekken. Voordat we u gaan vertellen waarom het handig is om de nummerplaat en het chassisnummer van het voertuig in kwestie te controleren, zullen we eerst uitleggen wat het verschil tussen een nummerplaat en een chassisnummer is. Een nummerplaat wordt ook wel een nummerbord of een kentekenplaat genoemd. Autokentekens bevatten een landcode van het land waarin de eigenaar van het voertuig woont. Bovendien bevatten autokentekens een in een bepaald land uniek uitgegeven combinatie van letters en/of cijfers. Een chassisnummer is iets anders. Een chassisnummer wordt ook wel het identificatienummer, het framenummer of het VIN nummer genoemd en een chassisnummer van bijvoorbeeld een auto of een motor kan ook wel vergeleken worden met de vingerafdruk van een mens. Het kan niet veranderen en het kan niet verwijderd worden. Als u zichzelf de vraag “Waar staat het chassisnummer?” of “Waar kan ik het chassisnummer vinden?” stelt, dan is het antwoord heel eenvoudig. Het chassisnummer kan gevonden worden op een vast onderdeel van het voertuig, of op het kentekenbewijs.

 

nummerbord opzoeken

chassisnummer audi

Wat is het verschil tussen auto kentekens en chassisnummers?


Het grote verschil tussen een nummerplaat en een chassisnummer of een VIN nummer, is dat een chassisnummer niet kan veranderen, terwijl een nummerplaat wél kan veranderen. Als een voertuig, bijvoorbeeld een auto, wordt gekocht door iemand in het buitenland, verandert de nummerplaat in een autokenteken van het land waarin de nieuwe eigenaar woont. Een chassisnummer of VIN nummer verandert daarentegen nooit.

chassis volvo

 

chassisnummer

Waarom zou u nummerplaten opzoeken en traceren?  


Hebt u een tweedehands auto op het oog? Dan is het opzoeken van het kenteken en het chassisnummer erg verstandig. Als u het kenteken gaat opzoeken, kunt u met dit kenteken een kentekencheck laten uitvoeren. Een kentekencheck kan u helpen om het verleden van het voertuig te controleren. Echter, bij het traceren van de nummerplaat of bij het opzoeken van nummerplaten, kunt u alleen de historie opzoeken van het land waarin het voertuig op dit moment ingeschreven staat. Een kenteken opzoeken om een kentekencheck te laten uitvoeren, geeft dus geen inzicht in de volledige historie van het voertuig wanneer het voertuig ook eigenaren in het buitenland heeft gehad. Het verleden van het voertuig in het buitenland komt niet naar voren als u de nummerplaat gaat traceren voor een kentekencheck.

 

Waarom is het natrekken van het chassisnummer verstandig?


Woont u in België en wilt u een chassisnummer controleren? Dat is heel eenvoudig én heel verstandig! Bij het natrekken van het chassisnummer of VIN nummer en bij het uitvoeren van een chassisnummercheck, krijgt u niet alleen inzicht in de historie van het voertuig in het eigen land (in uw geval is dit waarschijnlijk België), maar krijgt u ook inzicht in de historie van het voertuig in het buitenland, in het geval het voertuig ook eigenaren in het buitenland heeft gehad. Het chassisnummer van de auto opzoeken is heel eenvoudig. Het antwoord op de vraag “Waar staat het chassisnummer?” is: op het kentekenbewijs én op een vast onderdeel van het voertuig. Na het opzoeken van het chassisnummer, kunt u het chassisnummer of het VIN nummer online controleren via een chassisnummercheck. Bij een chassisnummercheck krijgt u inzicht in het verleden van het voertuig in het buitenland. Zo krijgt u bijvoorbeeld te weten hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad, of het voertuig als gestolen geregistreerd staat in een bepaald land, of er foto’s beschikbaar zijn van de opgelopen schade van het voertuig en of er kilometerregistraties beschikbaar zijn van het voertuig (dit is praktisch om te weten of er sprake is van kilometerfraude). Het controleren van autokentekens met een kentekencheck geeft een veel minder uitgebreid en compleet overzicht dan het online controleren van het chassisnummer door middel van een chassisnummercheck.

 

Dus, wat moet u doen als u een tweedehands auto op het oog hebt?


Als u een tweedehands auto op het oog hebt, is het altijd verstandig om een kentekencheck en een chassisnummercheck uit te laten voeren. U weet nooit of de verkopende partij de waarheid spreekt over het verleden van het voertuig. Om dit zeker te weten, kunt u eerst een kentekencheck laten uitvoeren door eerst de nummerplaat te traceren. Nummerplaten opzoeken is heel eenvoudig, want autokentekens staan goed geregistreerd in België. Vervolgens kunt u via een kentekencheck een overzicht krijgen van het verleden van het voertuig in België. Echter, als u het zekere voor het onzekere wil nemen, kunt u ook een chassisnummercheck uitvoeren. Zo krijgt u een veel completer overzicht van het verleden van het voertuig. Een chassisnummercheck geeft immers ook inzicht in het verleden van het voertuig in het buitenland. Het chassisnummer van bijvoorbeeld een auto is dus eenvoudig te controleren in België. Voordat u het chassisnummer kunt natrekken, moet u zichzelf eerst de volgende vragen stellen: “Waar kan ik het chassisnummer vinden?” en “Waar staat het chassisnummer?”. Het antwoord hierop is eenvoudig. U kunt het chassisnummer, zoals eerder genoemd, vinden op een vast onderdeel van het voertuig, óf op het kentekenbewijs van het voertuig. Zo ziet u dat het opzoeken van het VIN nummer helemaal niet moeilijk is! Bespaar uzelf veel kopzorgen en wees er zeker van dat u niet het slachtoffer wordt van fraude of oplichterij. Laat niet alleen het kenteken controleren, maar ga ook het chassisnummer natrekken. Voer niet alleen een kentekencheck uit, maar voer vooral een chassisnummercheck uit. Zo staat u sterk en bent u er zeker van dat u een goed voertuig koopt!

 
20 Jan , 2016,
admin
No Comments