Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Auto invoeren

Auto invoeren een goed plan?


Bent u van plan een auto in te voeren vanuit het buitenland? Zorg dat u uzelf goed inleest en op de hoogte bent van zowel de voordelen als de risico's van een auto invoeren. Wij vertellen u alles over het invoeren van een buitenlandse auto naar België en helpen u om te achterhalen of de auto een goede aankoop is. Er wordt immers veel gefraudeerd met occasions, u kunt dus niet voorzichtig genoeg zijn. Het chassisnummer opzoeken en controleren of de auto in het verleden zware schade heeft gehad, ergens in Europa als gestolen geregistreerd staat en mogelijk ook tellerstand en eigenaren informatie helpt u bij het vinden van een betrouwbare (import) wagen.

 

Auto kopen


Als u een auto wil kopen, zijn er verschillende opties. U kunt een nieuwe auto kopen, maar u kunt ook een tweedehands auto kopen. Chassisnummer opzoekenAls u een auto gaat kopen die tweedehands is, is het verstandig om de autohistorie, de eigenarenhistorie en het schadeverleden van de tweedehands auto na te trekken. Het controleren van de autohistorie, eigenarenhistorie en het schadeverleden van een tweedehands auto is heel eenvoudig. Autokentekens zijn hier ideaal voor. Door het opzoeken van het kenteken van de tweedehands auto kunt u eenvoudig een kentekencheck uit laten voeren. Op deze manier wordt de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto gecontroleerd en wordt de kilometerstand van de tweedehands auto gecontroleerd. Zo weet u waar u aan toe bent als u deze auto koopt. Ook kan een kentekencheck een mooie manier zijn om fraude of oplichterij te voorkomen. Door het opzoeken van nummerplaten en door het uitvoeren van een kentekencheck, kunt u precies zien wat er in het verleden allemaal met de auto gebeurd is, of er gerommeld is met de kilometerstand en of de auto verborgen gebreken heeft die in eerste instantie niet opvallen als u een proefrit maakt in de auto. Kortom: het controleren van de kilometerstand en het nagaan van de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie door middel van een kentekencheck is een slimme manier om te weten of de tweedehands auto die u op het oog hebt een goede koop is.

 

Auto importeren: waar moet u op letten?


Als u een auto wilt importeren en dus een auto wil invoeren in België, is het traceren van de nummerplaat van de auto in kwestie niet genoeg. Het auto invoerentraceren van een nummerplaat zorgt ervoor dat u een kentekencheck kunt uitvoeren, maar een kentekencheck geeft u geen informatie over de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto in het buitenland. Kortom: u krijgt geen compleet beeld van het verleden van de auto die u op het oog hebt. Als u een auto wil invoeren in België, is het natrekken van het chassisnummer (dit wordt ook wel een vin nummer genoemd) een verstandige stap. Het controleren van het chassisnummer van de auto helpt u om een chassisnummercheck te kunnen uitvoeren. Een chassisnummercheck is een stuk uitgebreider dan een kentekencheck. Na het natrekken van een chassisnummer kunt u het chassisnummer of het vin nummer van een auto controleren in België via een online tool, die u inzicht geeft in de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto in het buitenland. Kortom: hoewel de auto een nieuwe nummerplaat heeft gekregen bij het invoeren van de auto in België, blijft het chassisnummer altijd hetzelfde en kan deze u inzicht geven in het verleden van de auto. Bij het invoeren van een auto is het dus handiger om een chassisnummercheck te doen dan een kentekencheck, omdat het chassisnummer of het vin nummer u een compleet beeld geeft van het autoverleden in binnen- en buitenland.

 

Auto invoeren uit Duitsland


Een auto invoeren vanuit Duitsland kan zeer voordelig zijn en daarom is het kopen van een auto in Duitsland een logische stap. Een auto invoeren uit Duitsland kan voor u een aanzienlijke kostenbesparing zijn. Bovendien is er een groot aanbod van tweedehands auto’s in Duitsland. Bij het importeren van een auto vanuit Duitsland is het wel verstandig om in het chassisnummer online te controleren in België. Het chassisnummer of het vin nummer kan u inzicht geven in de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto in Duitsland. Zo weet u of het invoeren van de auto in België een slimme zet is. Let er wel op dat u bij het importeren van een auto uit Duitsland BPM (belasting) moet betalen en dat u, bij het invoeren van de auto, een tijdelijk ééndagskenteken aan moet vragen. Dit kenteken is 14 dagen geldig en hiermee kunt u zowel in Duitsland als in België rijden, inclusief WA verzekering. Bovendien moet u het voertuig aangeven bij een Bureau voor Douane en Accijnzen, dat een formulier van aanvraag tot inschrijving aflevert. Lees u dus goed in voordat u begint aan het kopen van een auto in Duitsland en het invoeren van een auto uit Duitsland. Zo gaat u verstandig te werk!

 

Nummerplaat opzoeken


Auto invoeren uit Nederland


Een auto invoeren uit Nederland is, net als het invoeren van een auto vanuit Duitsland, heel eenvoudig. Ook het invoeren van auto’s vanuit Nederland heeft een aantal voordelen. Het aanbod van tweedehands auto’s in Nederland is groter dan in België. Ook bij het invoeren van een auto uit Nederland is het online controleren van het chassisnummer in België een verstandige stap. Daarvoor moet u eerst het chassisnummer of het vin nummer van de auto opzoeken. Als u zich afvraagt: “Waar kan ik het chassisnummer vinden?” of “Waar staat het chassisnummer?”, dan is het handig om te weten dat u dit kunt vinden op een vast onderdeel van de auto of op het kentekenbewijs. Nadat u het chassisnummer of het vin nummer gevonden hebt, kunt u het chassisnummer online controleren via een chassisnummercheck. Dit is beter dan een kentekencheck, omdat een chassisnummercheck een beter beeld geeft van de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto.

 

Nummerplaat opzoeken


Amerikaanse auto invoeren


Het kopen van een Amerikaanse auto wordt steeds populairder, omdat Amerika een zeer groot aanbod van goedkope auto’s heeft. Echter, het importeren van een auto uit Amerika is een stuk complexer dan het kopen van een auto in Duitsland of het invoeren van een auto uit Nederland. Via het bedrijf USA cars, wordt het importeren en invoeren van een Amerikaanse auto in België een stuk eenvoudiger. USA cars is een specialist op het invoeren van Amerikaanse auto’s. USA cars houdt rekening met de wetgeving, om op een verantwoordelijke manier een Amerikaanse auto te kunnen invoeren. Ook bij het kopen van een Amerikaanse auto is het belangrijk om een chassisnummercheck te laten doen, zodat u op de hoogte bent van de autohistorie.

 

Amerikaanse auto invoeren


VIN Amerikaanse autoConclusie


Wilt u een tweedehands auto uit het buitenland kopen? Laat het chassisnummer online controleren door middel van een chassisnummercheck. Het natrekken van een chassisnummer is zeer eenvoudig en een chassisnummercheck geeft een completer beeld van de autohistorie dan een kentekencheck. Zo weet u waar u aan toe bent bij het kopen van een tweedehands auto uit het buitenland!

 
20 Jan , 2016,
admin
No Comments