Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Chassisnummer opzoeken

Het opzoeken van een chassisnummer


Het opzoeken van een chassisnummer kan bijzonder handig zijn wanneer u een tweedehands auto wilt gaan kopen. Een tweedehands wagen kopen is immers nooit zonder risico. Het chassisnummer opzoeken helpt u ondervinden of een wagen een goede aankoop kan zijn. Dit kunt u te weten komen door het chassisnummer te checken via onze tool. Zo kunt u achterhalen of er bekent is of de wagen in het verleden ernstige schade heeft gehad, of er met de tellerstand gesjoemeld is, of de wagen als gestolen geregistreerd staat en nog veel meer.  Op deze pagina aandacht voor het chassisnummer, het opzoeken van het chassisnummer, de risico's van het kopen van een import occasion of een occasion zonder inzicht in het autoverleden en nog veel meer. Mocht u na afloop nog vragen of aanmerkingen hebben dan horen wij deze graag.

Tweedehands wagen kopen? Altijd het autoverleden natrekken, zeg NEE tegen autofraudeurs en meldt geconstateerde autofraude!

 

Wat is een chassisnummer?


Misschien hebt u wel eens van een chassisnummer, een identificatienummer of een VIN nummer gehoord. Deze termen betekenen allemaal hetzelfde en het kan handig zijn om te weten wat deze termen precies betekenen. Een chassisnummer is het identificatienummer van een specifiek voertuig. Het kan zijn dat u het chassisnummer van een specifiek voertuig online wil controleren. Voordat u het chassisnummer van een bepaald voertuig gaat opzoeken en natrekken via een chassisnummer check, is het wel handig om eerst te weten wat een chassisnummer precies is. Waar een kenteken verandert op het moment dat het voertuig verkocht wordt aan iemand in het buitenland, verandert een chassisnummer nooit. Maar, waar staat het chassisnummer? De plek waar u het chassisnummer kan vinden is heel eenvoudig. Het chassisnummer staat altijd op het kentekenbewijs van uw voertuig, maar een chassisnummer staat ook ingeslagen of gegraveerd in een vast onderdeel van het voertuig. De locaties van het chassisnummer vindt u in de onderstaande afbeelding, dit verschilt per automerk. Het grote verschil tussen het kenteken van een voertuig en het chassisnummer van een voertuig is dus ook het feit dat een kenteken kan veranderen, maar een chassisnummer niet. Een chassisnummer opzoeken is daarom meer accuraat dan een nummerplaat opzoeken. Soms kan het praktisch zijn om het chassisnummer van uw voertuig op te zoeken. Wanneer het praktisch is om uw chassisnummer van uw auto, uw motor of een ander voertuig te gaan opzoeken en waarom dit praktisch is, wordt hieronder uitgebreid uitgelegd.

Chassisnummer opzoeken

 

[caption id="attachment_117" align="aligncenter" width="550"]chassisnummer opzoeken Chassisnummer Porsche ter illustratie.[/caption]

In welke situatie moet u chassisnummer opzoeken?


Het opzoeken van een chassisnummer of vin nummer van een auto, een motor of een ander voertuig kan handig zijn, wanneer u het verleden van een specifiek voertuig in het buitenland wil achterhalen. Als u een voertuig koopt dat alleen maar eigenaren in België heeft gehad, is het niet nodig om het chassisnummer te controleren. U kunt in dat geval immers terecht bij de FGOV Mobilit (de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer) voor informatie over het verleden en de schadehistorie van het voertuig in kwestie. Echter, als u geïnteresseerd bent in een tweedehands voertuig dat eigenaren in het buitenland heeft gehad, is het verstandig om eerst het chassisnummer te gaan opzoeken en het chassisnummer te controleren door middel van een chassisnummer check. Een chassisnummer check of een VIN nummer check geeft u inzicht in het schadeverleden van het voertuig in het buitenland, omdat het chassisnummer altijd hetzelfde is geweest (in welk land het voertuig ook geweest is). Het opzoeken en natrekken van een chassisnummer is zeer eenvoudig. Hieronder wordt uitgelegd hoe het controleren van het chassisnummer in België precies in zijn werk gaat.

 

chassisnummer checkHoe kan ik het chassisnummer van mijn voertuig natrekken?


Woont u in België en wilt u uw chassisnummer controleren? En stelt u zichzelf de vraag: “Waar kan ik het chassisnummer vinden?” Het opzoeken van het chassisnummer van uw auto of motor (of een ander voertuig) is zeer eenvoudig, want dit is, zoals eerder genoemd, te vinden op het kentekenbewijs van het voertuig, óf op een vast onderdeel van het voertuig. Als u het chassisnummer, na het opzoeken, wil natrekken via een chassisnummer check, voert u simpelweg het chassisnummer van het desbetreffende voertuig in bij een online chassisnummer check. Na het invoeren van het chassisnummer, gaat de online chassisnummer check het chassisnummer van uw auto (of een ander voertuig) voor u controleren. De chassisnummer check geeft u inzicht in het schadeverleden van een voertuig, of een voertuig als gestolen geregistreerd staat in een specifiek land, of er foto’s beschikbaar zijn van de schade die opgelopen is in een specifiek land, of er kilometerregistraties beschikbaar zijn van het voertuig (dit is om kilometerfraude te voorkomen) en of er informatie beschikbaar is over de vorige eigenaren van het voertuig.

 

Is het een risico om een tweedehands voertuig uit het buitenland te kopen zonder het chassisnummer te controleren?


Ja, het is een risico om het chassisnummer of het vin nummer van een tweedehands voertuig dat eigenaren in het buitenland heeft gehad niet te controleren. Wanneer u bijvoorbeeld een tweedehands auto uit het buitenland koopt, zonder een chassisnummer check te laten uitvoeren, loopt u het risico op een grote miskoop. Het kan namelijk zijn dat er geknoeid is met de kilometerstand van de auto, of dat de auto meer schade heeft gehad dan u denkt. Om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van fraude of oplichterij, kunt u beter het chassisnummer van de auto natrekken. Het chassisnummer controleren kan gewoon in België, via een eenvoudige online tool. Het opzoeken, controleren en natrekken van het chassisnummer kost weinig tijd, maar levert u een hoop zekerheid op. Zo weet u of het verstandig is om de auto in kwestie te kopen. Indien dit niet verstandig is, hebt u uzelf een hoop extra kosten bespaard en kunt u verder kijken naar een andere tweedehands auto, die een beter verleden heeft.

Onderstaand twee Nederlandse uitzendingen waarin wordt aangetoond hoe eenvoudig het is om tellerfraude te plegen.

https://www.youtube.com/watch?v=jxI9ZcE2oc8

https://www.youtube.com/watch?v=xVsiV1TGfNI

Conclusie


Wilt u dus een voertuig kopen dat eigenaren in het buitenland heeft gehad? Twijfel dan niet, en laat het chassisnummer (dit wordt ook wel het vin nummer genoemd) van het voertuig online controleren via een chassisnummer check. Het maakt niet uit wat voor voertuig dit is, want elk voertuig heeft zijn eigen chassisnummer. Een chassisnummer verandert nooit en geeft u daardoor inzicht in het verleden van het voertuig, inclusief een verleden buiten België. Verstandig want, zoals hierboven te zien is wordt er nog altijd veel gefraudeerd met tellerstanden. Het opzoeken van het chassisnummer is zeer eenvoudig, want dit kunt u vinden op het kentekenbewijs of op een vast onderdeel van het voertuig zelf. Daarnaast is het controleren van het chassisnummer, met behulp van een online chassisnummer check, een korte handeling die u enorm veel oplevert. Voorkom extra kosten vanwege fraude of oplichterij en wees er zeker van dat u geen miskoop doet!
20 Jan , 2016,
admin
No Comments