Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Wanneer is de car-pass verplicht?

Wanneer is een Car-Pass verplicht?


De Car-Pass is verplicht voor diegenen die een tweedehandsauto verkopen in België aan particulieren. De volgende gevallen zijn bijvoorbeeld mogelijk: een vakman uit de autobranche verkoopt een gebruikte auto aan een particulier of een particulier verkoop zijn voertuig aan een andere particulier. Er geldt een uitzondering waarbij u geen Pass hoeft te overhandigen. Dit is wanneer u een voertuig verkoopt aan een vakman in de automobielbranche.

Daarnaast wordt er geen Car-Pass afgegeven, wanneer het om een voertuig uit het buitenland gaat, die niet eerder is ingeschreven in België. Dergelijke importwagens dienen na invoering te worden gekeurd, waarna op dat moment een Car-Pass wordt aangemaakt. U weet echter niet of de kilometerstand klopt als er geen andere documenten zijn afgegeven.

Wat wel uitkomst kan bieden is het doen van een chassischeck. Dit is bijvoorbeeld mogelijk op www.chassisnummeropzoeken.be. Het enige wat u nodig hebt is het chassisnummer (ook wel VIN-nummer genoemd), waarna u deze invoert op de website. Vervolgens krijgt u inzicht in het schadeverleden, of de wagen gestolen is, hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en informatie over de kilometerstanden. Op deze manier bent u veel zekerder van uw aankoop en verkleint u de kans dat u wordt opgelicht.
14 Feb , 2018,
admin
No Comments