Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Wat kan ik allemaal met een VIN nummer

Wat is een VIN nummer?

Een VIN nummer wordt ook wel een chassisnummer, een framenummer of een identificatienummer van een voertuig genoemd. Het chassisnummer of het VIN nummer is gegraveerd of ingeslagen in een vast onderdeel van het voertuig, waardoor het niet verwijderd of veranderd kan worden (ook niet als de auto vanuit het buitenland in België geïmporteerd wordt). Bij het kopen van een tweedehands auto of bij het importeren van een auto is het verstandig om, naast een kentekencheck, een chassisnummercheck te laten doen. Hieronder leggen wij u uit hoe dit in zijn werk gaat.

 

VIN nummer

Wat is een chassisnummer check?

Een chassisnummer check is een online tool waarmee u het chassisnummer kunt controleren en natrekken. Doordat het chassisnummer van een voertuig nooit verandert, geeft het chassisnummer of het VIN nummer u inzicht in het schadeverleden, de autohistorie en de eigenarenhistorie van de auto in het buitenland. Bij het controleren of het natrekken van het kenteken of de nummerplaat van de auto en bij het uitvoeren van een kentekencheck krijgt u, in tegenstelling tot bij een chassisnummercheck, alleen informatie over de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie in het land waarin het kenteken geregistreerd staat. Als de auto ooit geïmporteerd is vanuit het buitenland, krijgt u bij een kentekencheck dus geen informatie over het verleden van de auto in het buitenland.

VIN nummer

Hoe werkt een chassisnummercheck?

Een online chassisnummercheck is heel eenvoudig. Het opzoeken en het natrekken van het chassisnummer of het VIN nummer is de eerste stap. Als u zich afvraagt: “Waar staat het chassisnummer?” of “Waar kan ik het chassisnummer vinden?”, dan kunt u het beste kijken op het kentekenbewijs van het voertuig in kwestie, óf u kunt op een vast onderdeel van het voertuig zelf kijken. Na het opzoeken van het chassisnummer of het VIN nummer, kunt u via een online tool het chassisnummer controleren in België, door middel van een chassisnummercheck. U voert simpelweg het chassisnummer in en u krijgt inzicht in de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto in kwestie. Zo kunt u op een eenvoudige manier voorkomen dat u het slachtoffer wordt van oplichterij of fraude.

chassisnummer opzoeken

Conclusie

Een chassisnummer of een VIN nummer is ontzettend handig als u een buitenlandse auto wil invoeren in België. Via een chassisnummer of een VIN nummer kunt u de schadehistorie, het autoverleden en de eigenarenhistorie van de auto natrekken en zo weet u of de auto die u op het oog hebt een slimme koop is!

1 Comment

  1. Stzf January 21, 2022 at 6:11 pm Reply

    Nummer check

Leave A Comment