Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Waarom een chassisnummer opzoeken?

Een tweedehands auto kopen is nooit zonder risico. Het chassisnummer opzoeken is de manier om risico’s te beperken. Door het chassisnummer te checken kunt u natrekken of een wagen een betrouwbare aankoop is.

 

chassisnummer opzoeken

Risico’s van een tweedehands auto kopen

Als u van plan bent om een tweedehands auto te kopen, is het slim om u te verdiepen in de auto in kwestie. In de tweedehands auto handel wordt behoorlijk veel gerommeld. Veel mensen die een tweedehands auto kopen zijn het slachtoffer van oplichterij en fraude, omdat er bijvoorbeeld met de kilometerstand gerommeld is, óf omdat de auto verborgen gebreken heeft. Om dit soort situaties te voorkomen, is het verstandig om een chassisnummercheck te laten doen. Een chassisnummercheck is effectiever dan een kentekencheck. Een kentekencheck geeft alleen maar inzicht in de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie in land waarin de auto staat geregistreerd, terwijl u met het controleren van het chassisnummer inzicht krijgt in de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto in het buitenland. Wilt u dus een auto importeren uit het buitenland? Dan is een chassisnummercheck ideaal!

occasion kopenWat is een chassisnummer?

Een chassisnummer autoof een VIN nummer is de identificatiecode van een voertuig. In tegenstelling tot een kenteken of een nummerplaat, verandert een chassisnummer nooit. Binnenlandse schade wordt op een kenteken of een nummerplaat geregistreerd, maar als een auto uit het buitenland komt, kunt u op basis van een kenteken niet altijd meer aan de schadehistorie uit het buitenland komen. Omdat een chassisnummer nooit verandert, kan een chassisnummer u wél helpen om de autohistorie of het schadeverleden uit het buitenland op te vragen.

Hoe werkt een chassisnummercheck?

Een chassisnummercheck is heel eenvoudig. Het opzoeken van het chassisnummer is stap 1. Als u zich afvraagt: “Waar kan ik het chassisnummer vinden?” of “Waar staat het chassisnummer”, dan kunt u simpelweg op het kentekenbewijs van het voertuig kijken, óf kunt u op een vast onderdeel van het voertuig kijken. Het online controleren van een chassisnummer in België kan via een eenvoudige online chassisnummercheck, die u, na het invoeren van het chassisnummer, inzicht geeft in het schadeverleden in het buitenland.

Conclusie

occasion kopenHet opzoeken van een chassisnummer of een vin nummer is verstandig als u inzicht wil krijgen in het schadeverleden, de autohistorie en de eigenarenhistorie van een auto. Het controleren van het kenteken of de nummerplaat door middel van een kentekencheck geeft u slechts beperkte informatie over de autohistorie, terwijl een chassisnummercheck u informatie geeft over de autohistorie in het buitenland. Kortom: doe een chassisnummer opzoeken en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichterij of fraude in de autohandel!

Leave A Comment