Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Wat komt er kijken bij het invoeren van een auto?

Waarom een auto importeren?

Het importeren en invoeren van een tweedehands auto uit het buitenland kan een slimme manier zijn om goedkoop aan een auto te kimport auto nieuwomen. Vaak zijn auto’s uit bijvoorbeeld Duitsland, Nederland of Amerika goedkoper, omdat het aanbod van tweedehands auto’s in die landen groter is dan het aanbod van tweedehands auto’s in België. Een auto invoeren in België is dan ook vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk om u goed in te lezen, zodat u zeker weet dat u zich aan alle regels houdt.

 

Kentekencheck en chassisnummercheck

Voordat u überhaupt een tweedehands auto gaat kopen, is het eerst verstandig om een kentekencheck uit te laten voeren, óf – liever nog – een chassisnummercheck. Een chassisnummer of een vin nummer is het identificatienummer van een auto. Dit nummer verandert nooit en de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto kunnen daarom eenvoudig opgevraagd worden door middel van een chassisnummercheck. Het chassisnummer online controleren is heel eenvoudig. U voert simpelweg het chassisnummer of het vin nummer in bij een chassisnummercheck en u krijgt de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie te zien. Bovendien krijgt u de kilometerstand te zien. Dit is fijn, want met de kilometerstand wordt bij geïmporteerde auto’s behoorlijk vaak gerommeld.

kenteken check

Waar moet u op letten bij het importeren van een auto?

Bij het importeren van een auto moet u er rekening mee houden dat er extra kosten bij komen. Natuurlijk is een tweedehands auto bijvoorbeeld Duitsland, Nederland of Amerika goedkoop, maar u krijgt wel extra kosten om de auto te kunnen invoeren. Als u een tweedehands auto koopt uit Nederland of België, moet u er op letten dat u BPM moet betalen, dat u een ééndagskenteken moet aanvragen (dit is 14 dagen geldig) én dat u het voertuig moet aangeven bij een Bureau voor Douane en Accijnzen. Als u een Amerikaanse auto wilt importeren, kunt u het beste terecht bij USA Cars. USA Cars is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het invoeren van Amerikaanse auto’s.

 

auto invoeren

Conclusie

Als u een auto uit het buitenland wilt importeren en invoeren in België, dan is het verstandig om u goed in te lezen in alle eisen en regels waar u rekening mee moet houden. Bovendien is het verstandig om het chassisnummer of het vin nummer te controleren via een chassisnummercheck. Dit is effectiever dan een kentekencheck op basis van het kenteken of de nummerplaat. Zo bent u goed voorbereid!

 

Leave A Comment