Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Kan ik een kentekencheck doen in België?

Vandaag aandacht voor de nummerplaat check mogelijkheden in België. Mocht u na afloop van dit artikel nog vragen hebben, stel deze dan gerust. Wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden. Aanvullingen en toevoegingen zijn overigens ook altijd welkom!

Wat is een kentekencheck?

Een kentekencheck is een eenvoudige manier om, op basis van het kenteken of de nummerplaat van een auto, de schadehistorie van de auto op te vragen. Een kentekencheck is heel eenvoudig en autokentekens zijn een essentieel onderdeel van een kentekencheck. U kunt, na het opzoeken of het natrekken van het kenteken of de nummerplaat, het kenteken van de auto (of een ander voertuig) in kwestie invoeren bij de online kentekencheck. Na het invoeren krijgt u inzicht in het autoverleden, de schadehistorie en de eigenarenhistorie van de auto.

 

nummerbord opzoeken

Beperkingen van een kentekencheck

VINEen kentekencheck kent ook beperkingen. Autokentekens zijn landgeboden. Dit betekent dat het kenteken of de nummerplaat van een auto verandert, wanneer de auto verkocht wordt aan een persoon in het buitenland. Stelt u zich eens voor dat u een tweedehands auto hebt gekocht die in het bezit is geweest van meerdere eigenaren in verschillende landen. In dat geval weet u natuurlijk niet alle kentekens of alle nummerplaten die de auto heeft gehad. Een kentekencheck kan u in dat geval niet alle informatie over het autoverleden van de auto geven, simpelweg omdat het kenteken aan een land gebonden is en dus alleen informatie geeft over het land waarin het kenteken nu geregistreerd staat. In dat geval is een chassisnummercheck een betere optie.

 

chassisnummer

Wat is een chassisnummercheck?

Een chassisnummer of een vin nummer wordt ook wel de identificatiecode van een voertuig genoemd. Het staat gegraveerd of ingeslagen in een vast onderdeel van het voertuig en kan bovendien op het kentekenbewijs gevonden worden. Een chassisnummer verandert nooit en kan niet verwijderd worden, ook niet als de auto een buitenlandse eigenaar krijgt. Met een chassisnummercheck kunt u het chassisnummer eenvoudig controleren in België op schadehistorie, het autoverleden en de eigenarenhistorie in zowel binnen- als buitenland. Zo krijgt u een compleet beeld van het verleden van de auto die u op het oog hebt.

 

Conclusie

Wilt u dus een auto kopen en is dit een auto die geïmporteerd is vanuit het buitenland? Dan kunt u met een chassisnummercheck op een eenvoudige manier inzicht krijgen in het verleden van de auto in het buitenland. Doordat het chassisnummer of het vin nummer nooit veranderd, levert dit meer op dan autokentekens, die wél veranderen wanneer de auto verkocht wordt aan iemand in het buitenland. Doe dus een chassisnummercheck en weet wat u koopt!

 

4 Comments

 1. Meeus, Goedele March 21, 2016 at 1:07 pm Reply

  Beste ik wil een 2 de hands wagen kopen Fort mondeo braek bj 2010 NR PL1-AWI-73 chas nr WFOGXXGBBGAJO6323

  IK HAD GRAAG GEWETEN DE HISTORIEK VAN DEZE WAGEN

  EN OF HIJ NIET GESTOLEN IS.

  MVG Julien

 2. maryline May 11, 2016 at 10:03 am Reply

  kan dit ook met een scooter ?

 3. Zemouri Said October 20, 2016 at 8:56 am Reply

  ik ben van plan een tweedehands auto te kopen en ben vergeten het chassisnummer op te schrijven. Kan ik d.m.v. het kenteken het chassisnummer te bemachtigen?
  Dit is het kenteken :
  1KAU 032

 4. GABRIEL RYCKX December 22, 2020 at 11:34 am Reply

  Graag ramport van chassisnummercheck.Ik heb 9.90 € betaald

Leave A Comment