Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Waar vind ik een chassisnummer

Wat is een chassisnummer?

Een chassisnummer of VIN nummer wordt ook wel het identificatienummer van een voertuig genoemd. Een chassisnummer verandert nooit, ook niet altijd een auto geïmporteerd wordt naar het buitenland.

 

Waar vind ik een chassisnummer of een vin nummer?

Iedereen weet waar een kenteken of een nummerplaat zich bevindt. Een kenteken is een duidelijk zichtbaar onderdeel van een auto, terwijl een chassisnummer of een vin nummer niet duidelijk te zien is. Als u zichzelf de vraag stelt: “Waar vind ik het chassisnummer?” of “Waar staat het chassisnummer?”, dan moet u weten dat het chassisnummer ingeslagen of gegraveerd staat in een vast onderdeel van de auto en dat het chassisnummer of het vin nummer bovendien te vinden is op het kentekenbewijs van het voertuig in kwestie. Nu u weet waar het chassisnummer of het vin nummer te vinden is, is het opzoeken of het natrekken van het chassisnummer heel eenvoudig.

 

chassisnummer

Wat is een chassisnummercheck?

Een chassisnummercheck is een eenvoudige manier om een chassisnummer te controleren via een online tool. Voor het controleren van een chassisnummer of een vin nummer, hebt u alleen maar het chassisnummer nodig. Dit voert u in bij de chassisnummercheck en hierna krijgt u inzicht in de autohistorie, het schadeverleden, de eigenarenhistorie en de correcte kilometerstand van het voertuig. Het controleren van een chassisnummer kan gewoon in België, zolang u een internetverbinding hebt. Een chassisnummercheck is een betere manier om de autohistorie van een specifieke auto op te vragen dan een kentekencheck. Autokentekens of nummerplaten veranderen wanneer ze geïmporteerd worden. Hierdoor raakt een deel van de autohistorie en het schadeverleden, wat geregistreerd wordt op een kenteken of nummerplaat, verloren. Gelukkig wordt de autohistorie ook geregistreerd op het chassisnummer en kunnen, door middel van een chassisnummercheck, de autohistorie, het schadeverleden, de kilometerstand en de eigenarenhistorie opgevraagd worden.

 

kilometerstand controleren

Conclusie

Een chassisnummer of een vin nummer is het identificatienummer van een voertuig en dit kan gevonden worden op een vast onderdeel van het voertuig of op het kentekenbewijs. Het chassisnummer kan gebruikt worden voor een chassisnummercheck, om de historie van het voertuig in kwestie te achterhalen. Zo weet u waar u aan toe bent als u een tweedehands auto op het oog hebt!

2 Comments

 1. jp claeys January 4, 2018 at 3:24 pm Reply

  Hallo
  Hoe kan ik jullie contacteren per tel of mail ivm.fraude chassis nrs
  Mvg
  JP Claeys
  0475/231708

 2. Manshoven Erik November 23, 2020 at 10:01 am Reply

  Waar staat het chassisnummer van een Fiat Topolino van 1954?
  chassisnummer 500C/493673

Leave A Comment