Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Controleer uw auto

Voordat u op vakantie gaat met de auto is het verstandig om eerst goed uw auto te controleren. Zit er genoeg spanning op uw banden? Werken de remmen goed? Dit zijn allemaal vragen die u uzelf kunt stellen. Er zijn genoeg mensen die zelf hun eigen auto goed kunnen controleren. Als u geen verstand heeft van auto’s of als u zeker wilt weten dat uw auto veilig genoeg is om mee op vakantie te gaan dan kunt u naar een garage gaan en een zomercheck doen. De prijs van een zomercheck ligt meestal rond de €15.

 

Zelf mijn auto controleren, waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar u goed op moet letten als u zelf uw auto wilt controleren.

  1. Airco

Als u op vakantie gaat naar een warm land is het verstandig om te kijken of de airco het voldoende doet. Het is natuurlijk niet lekker om in een bloedhete auto te zitten.

  1. Koelvloeistof

De koelvloeistof in uw auto zorgt ervoor dat de motor op de juiste temperatuur blijft. Dat is erg van belang als u lange stukken gaat rijden. Doe dit alleen met een koude motor, anders kunt u brandwonden krijgen!

  1. Oliepeil

De olie is een smeermiddel, koelingsmiddel en reinigingsmiddel. Een erg belangrijke vloeistof dus voor uw auto.

  1. Banden

Dit is een van de belangrijkste dingen die u moet controleren. De autobanden moeten voldoende spanning hebben. Hoeveel spanning op uw banden moet staan verschilt per auto. Ook is het van belang dat u de banden van uw auto controleert op scheurtjes en gaatjes. Er mogen geen scheurtjes of gaatjes in zitten ander kunnen uw banden leeg lopen. Als laatste moet u zorgen dat u altijd een reserve band bij u heeft. Mocht er toch iets mis gaan dan kunt u altijd nog uw band vervangen!

  1. Lampen 

Zorg ervoor dat uw lampen het doen, voor en achter. Als u ziet dat een lamp kapot is kunt u beter in België een nieuwe lamp kopen. In het buitenland hebben ze vaak niet de goede lamp voor uw auto.

  1. Remmen

Als laatste punt is het ook nog even goed om een rondje te rijden in uw auto en te kijken of uw remmen het echt wel goed doen. U wilt natuurlijk niet dat als u straks een berg afrijdt dat de remmen het niet goed doen en u niet op tijd kan stoppen.

Is uw auto niet meer goed en wilt u een tweedehands auto kopen? Hier vindt u tips voor het kopen van een tweedehands auto.

Leave A Comment