Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

5 essentiële tips voor het kopen van een tweedehands auto

Prijs van de tweedehands auto

Misschien wel meteen het belangrijkste is om de gangbare prijzen voor de tweedehands auto’s te vergelijken. dit kun je doen op verschillende vergelijking sites. Het is belangrijk dat je alles goed controleert en dat je niet te veel betaald voor de auto.

Is het een professionele of particuliere autoverkoper

Elk verkooppunt heeft voor en nadelen. Bij een particuliere verkoper krijgt u vaak een gunstigere prijs, maar vaak zonder garantie. Een professionele verkoper moet minimaal een jaar garantie bieden op een tweedehands auto. Als u voor een professionele dealer kiest dan richt u zich best tot het tweedehandsnetwerk van de grote merken.

Alle punten controleren

Met wee mensen zie je meer dan met een, daarom wordt het aangeraden om iemand mee te nemen die wat van autotechniek weet. Wat je gaat controleren:

  • Zijn er sporen van roest? Bijvoorbeeld onder de vloerbekleding of bij de uitlaat.
  • Ziet u kleurverschillen in de lak? Deze kunnen duiden op dat de auto een ongeluk heeft gehad en dus opnieuw gespoten is.
  • Ook controleer je of alle vensters en deuren nog open en dicht gaan zoals het hoort.
  • Ook kijk je goed hoe de motor er uit ziet, start hij makkelijk als hij koud is?
  • Maak altijd even een proefrit, zo kun je zien en voelen of de auto rare geluiden maakt tijdens het rijden.

De nodige documenten

Je controleert goed of de verkoper van de auto over alle nodige documenten beschikt, Hij moet u de volgende document verplicht overhandigen.

De originele verkoop factuur als het om een particuliere verkoper gaat. Een professionele verkoper moet een nieuwe factuur aanmaken.

Verplicht controleren:

  • het gelijkvormigheidsattest
  • het roze formulier ‘aanvraag tot inschrijving van een voertuig’;
  • het keuringsattest van de tweedehandskeuring maximaal twee maanden oud;
  • de CAR-pass die de kilometerstand op verschillende data toont. Het officiële document mag niet ouder zijn dan twee maanden. Als u geen CAR-Pass krijgt, is de verkoop ongeldig en mag u uw geld terugvragen.

De uiteindelijke aankoop

Als alles uiteindelijk goed is, kunt u de koop afronden. Bij een professionele verkoper moet hij een factuur bezorgen en bij een particuliere verkoper stelt u best een contract op in twee exemplaren. Betaal bij voorkeur niet met cash, zodat u steeds een bewijs heeft van de aankoop.

Nadat de verkoper u dan de sleutels heeft overhandigd, is dan eindelijk de auto van u. wel moet u de auto wel nog inschrijven bij de Dienst voor inschrijvingen van voertuigen (DIV). met het roze formulier gaat u daarvoor langs bij uw verzekeraar. Hij kan u auto online inschrijven. Binnen 24 uur krijgt u vervolgens uw inschrijvingsbewijs en uw nummerplaat thuis bezorgd.

Leave A Comment