Het verleden van een voertuig in de volgende landen checken met chassischeck OF kenteken check.
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
 

Remarketingpartijen in Europa willen een kilometersysteem tegen fraude

De grootste remarketing partij in Europa, de Cara, wil een centrale database ontwikkelen om de strijd tegen kilometertellerfraude tegen te gaan.

 

België en Nederland koplopers in strijd tegen tellerfraude

De CARA-Europe wil dit systeem opzetten omdat op dit moment enkel Belgie en Nederland een dergelijk systeem hebben. Het belang van de remarketingpartijen is een voordeel op de concurrentie die fraude pleegt. Daarbij is de consument enorm geholpen met een eerlijke wagen, omdat een occasie met teruggevoerde tellerstand een ware miskoop is. Op het moment dat fraudeurs een halt wordt toegeroepen kan de eerlijke garagist/dealer zichzelf beter en eerlijker meten de concurrentie. De CARA leden samen zijn goed voor een wagenpark / aandeel in de auto-industrie van een ruime miljoen auto’s.

 Kilometertellerstand

Ambitieus initiatief CARA

Dit nieuws is naar buiten gekomen tijdens het Remarketing Summit in Estroril te Portugal. De CARA benadrukt dat de occasiehandel is gebasseerd op vertrouwen en een transparante houding. Kilometerfraude is in strijd met deze kernwaarden en zorgt voor gevaar in het verkeer en enorme onkosten voor de eigenaar van de wagen.

Juridisch moet er nog wel een en ander worden georganiseerd. De naam is wel al bekend, namelijk de CARaPASS, die ons eigenlijk veel doet denken aan de Belgische Car-Pass waar men het chassisnummer kan opzoeken. De organisatie wil alle kilometerstanden van de hele leasevloot gaan administreren. Er zal overdracht moeten worden georganiseer voor daarna, maar duidelijk mag zijn dat de registratie daarna moet worden opgevolgd. Toch is dit een goede eerste stap omdat de wagens uit de lease nu in ieder geval traceerbaar kilometerstandverleden zullen gaan hebben.

Op dit moment is het initiatief nog in de opzetfase en zal worden gekeken of er voldoende draagvlak is voor het initiatief. Nadeel voor de leasebedrijven is het feit dat de restwaarde onder druk komt te staan. Dit kan druk uitoefenen op de export naar het Oosten van Europa waarbij enorm veel wordt gefraudeerd door leasebedrijven en handelaren.

Leave A Comment